logo
img

 

Курсове по системата CMAS

Водолаз - една, две и три звезди по CMAS

Цена на курса: 450 лв.
Времетраене: 5 спускания, 5 лекции (около 7 дни, може да има дни, в които времето не позволява спускания). Възможно е това време да се разпредели на части в по-голям интервал в рамките на сезона, удобно за курсистите.

Възрастови ограничение: от 14 години, без здравословни проблеми, които не позволяват водолазни спускания.

Места за провеждане: Лозенец, Маслен нос, Варвара, както и цялото останало Черноморие.

Описание:

Обучението за всяка водолазна степен продължава около 5 (7) дни. Включва 5 водолазни спускания и лекционен курс. Курсистите усвояват определеното от стандартите на CMAS количество теоретични знания и практични умения. Водолазите една звезда придобиват правоспособност да се спускат с по-опитни водолази (три звезди). Водолазите две звезди са пълноценни водолази и могат да се спускат с други водолази две звезди. Водолазите три звезди са напреднали водолази, които могат да спускат по-неопитни водолази. Между отделните степени на квалификация се изисква натрупването на известно количество практика. Спусканията са предимно от брега. Водолазното оборудване се осигурява от клуба.

 

Възможно е обучението да се направи гъвкаво във времето и мястото – на части съобразно свободното време на курсистите, на различни места по цялото Черноморие. Разполагаме с бус (7+1 места) за транспорт на оборудване и хора.

Още по-атрактивно е обучението да се провежда на различни места с напредването на курсистите. Обучението може да започне по мидените плажове около Варвара на дълбочина 3-10 метра. При по-бурно море може да се спуска на Маслен нос или Крокодола, където почти винаги е спокойно. Някой спускания може да ги организираме и като пикник на красиви места, където тези от компанията, които не се спускат с апарати може да разглеждат дъното на шнорхел.

 

Друго обучение

Курсове за инструктор, за спускане с нитрокс, специализирано обучение.

 

bottle
2007-2010 © by z-diving